Ekonomi

ABD, Kömüre Bağımlı Bölgelerde Temiz Enerjiye 428 Milyon Dolar Yatırım Yapıyor

ABD hükümeti, kömür endüstrisindeki düşüşlerden etkilenen bölgelerde temiz enerji üretimini, batarya üretimi ve geri dönüşüm tesislerini de kapsayacak şekilde geliştirmek için 428 milyon dolar hibe tahsis etti. Bu girişimler, ülkenin iklim değişikliğiyle mücadele etmeyi amaçladığı süreçte kömüre bağımlılıktan geçiş yapan toplulukları desteklemeye yönelik daha geniş bir çabanın parçası.

Salı günü duyurulan finansman, kömür madenlerinin ve enerji santrallerinin kapanması nedeniyle ekonomik zorluklar yaşayan topluluklara yöneliktir. 5 Kasım’da yapılacak seçimlerde aday olan Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in de içinde bulunduğu Biden-Harris yönetimi, bu bölgelerin daha temiz bir enerji ortamına uyum sağlamasına yardımcı olmayı taahhüt etti.

ABD Energy Bakan Yardımcısı David Turk, hükümetin duruşunu vurgulayarak şunları söyledi: “Bunlar, onlarca yıl boyunca Amerika’ya enerji sağlayan topluluklardır ve Biden-Harris yönetimi, onların önümüzdeki on yıllarda temiz enerji geçişine öncülük etmek için tam olarak doğru insanlar ve doğru topluluklar olduğuna inanıyor.”

Yatırımın, özel sektörden 500 milyon dolar ek fon sağlaması ve 1.900’den fazla yüksek maaşlı iş yaratması bekleniyor. Hibeler, 2021 yılında çıkarılan iki partili altyapı yasasının bir parçası ve Kentucky, Utah, West Virginia, Texas ve Pennsylvania dahil olmak üzere 12 eyalette 14 projeye fayda sağlayacak.

Projeler arasında, Pennsylvania’nın Coraopolis kentindeki Mainspring Energy, yıllık 1.000 adet doğrusal jeneratör üretmek için 87 milyon dolardan fazla alacak. Bu teknoloji, doğal gaz, hidrojen ve hayvan gübresinden elde edilen biyogaz dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan enerji üretme yeteneğine sahip. Bu yenilik, kamu hizmetlerini, veri merkezlerini ve mikro şebekeleri desteklemeyi amaçlıyor.

Ayrıca, West Virginia’nın Bridgeport kentindeki Sparkz Inc, ABD’deki ilk batarya sınıfı demir fosfat tesisini kurmak için 9,8 milyon dolar hibe aldı. Bu tesis, ülkenin batarya üretim kapasitesini artırma çabalarında önemli bir adımı temsil ediyor.

Reuters bu habere katkıda bulundu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

habermecitozu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu